fbpx

ZADNJE PRIPRAVE V LETU 2019 V VRSARJU

Predvsem mlajša generacija TK Šmarnogorske Naveze je konec decembra izvedla še zadnje priprave v letu 2019. Priprave so potekale v Vrsarju. 

ANDREJA, BRANE IN MATJAŽ NA NOVOLETNEM TEKU V DOLSKEM

Že tradicionalen 30. novoletni tek Dolsko je privabil tudi nekatere tekače iz TK Šmarnogorske Naveze.
Andreja Zrimšek Vrečar je v kategoriji Ž3 na 10 km dosegla odlično 4. mesto, Branko Vrečar je v svoji kategoriji M4 na 10 km dosegel prav tako 4. mesto, Matjaž Krnc pa je v kategoriji M3 na 14,5 km dosegel 7. mesto. Čestitamo vsem tekačem!

Foto: Matjaž Vrhunc

TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA DOSEGLA 2. MESTO V EKIPNEM PRVENSTVU AZS - GORSKI TEKI

Za ekipno državno prvenstvo so štele tekme Pokala, točkovale so se uvrstitve v posameznih kategorijah. Seštevek točkovanja po posameznih kategorijah je dal rezultat.
 
TK Šmarnogorska naveza se je urstila na 2. mesto, tik za KGT Papež. Klub iz Kamnika je skupno dosegel 20 točk, naš klub, TK Šmarnogorska Naveza pa 17. Tretje mesto je dosegel ŠD Tabor Žiri s šestimi točkami.
 
 

Tina Kozjek prejela posebno prizanje

V torek 10.12. 2019 je na 28. zaključnem letnem srečanju združenja za gorske teke v Kamniku, gorska tekačica TK Šmarnogorske Naveze TINA KOZJEK, prejela posebno priznanje za okroglo število reprezentančnih nastopov. Tina je prejela bronasto plaketo, saj je je za Slovenijo nastopala 10-krat (5x kot mladinka; 5x kot članica: 6x na svetovnem in 4x na evropskem prvenstvu). Letos je skupaj z Mojco Koligar in Andrejo Godec pritekla ekipno srebro na Balkanskem prvenstvu.

Čestitamo Tini in ji želimo še veliko tovrstnih uspehov v prihodnje!

 

Trening na Osolnik

V soboto smo tekači TK Šmarnogorske Naveze izvedli trening na Osolnik. Izhodišče je bilo parkirišče pri cerkvi v Sori, kjer smo pričeli s progresivnim tekom na Osolnik. Seveda je bil trening tako učinkovit, kot uspesen, saj nas je na vrhu pričakalo sončno vreme. Trening je vodil naš trener Boštjan Novak.

Tina in Matic uspešno na SP v gorskem teku v Argentini

Tina Kozjek in Matic Plaznik sta zelo dobro nastopila na svetovnem prvenstvu v gorskem teku v kraju Villa la Angostura v Argentini. Tina je v ženski konkurenci zasedla 37.mesto med 61 tekmovalkami, Matic pa odlično 32.mesto med 78 tekmovalci, ekipno pa so Slovenci dosegli odlično 6.mesto med 17 polnimi ekipami, dekleta pa 7.mesto med 14 ekipami. Več o dogajanju na SP:

http://www.wmrch2019.com.ar/#contenido

 

Irena na maratonu v New Yorku

Irena Burgar je za svoj tekaški jubilej – 25 let od prvega pretečenega maratona – uresničila dolgoletno željo nastopiti na enem največjih maratonov na svetu – Newyorškem maratonu. Spodaj je njen zapis o dogajanju na progi, njen sedanji klub Šmarnogorska naveza pa ji izreka iskrene čestitke in globoko spoštovanje!!!

Uradni rezultati 40. Teka na Šmarno goro

Znani so uradni rezultati 40. izvedbe Teka na Šmarno goro. Rezultate si lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://bit.ly/31czaIG