fbpx

O klubu

Tekaški klub Šmarnogorska Naveza je bil uradno ustanovljen l.2001, v neformalni obliki pa je deloval že od leta 1993. Takrat je skupinica tekačev izpod Šmarne gore pod tem imenom pričela redno tekmovati na izven-stadionskih tekaških tekmovanjih, predvsem na gorskih tekih.

Šmarnogorska naveza je bila sredi devetdesetih let prva organizirana skupina gorskih tekačev, oblečena v enotne drese, trenirke, s skupnimi odhodi na tekmovanja in svojim prvim in še vedno zvestim sponzorjem »gostilno Ledinek«. Devetdeseta leta so bila za »Navezo« čas prvih velikih domačih in tudi mednarodnih uspehov v gorskem teku.

Z organizirano vadbo otrok smo pričeli l.2003, skupinica se je v naslednjih letih počasi širila. Uspešni nastopi v gorskem teku so bili nekaterim mladim tekačem odlična osnova pri prehodu na stadionsko atletiko, kjer naši mladi tekači redno segajo po kolajnah na državnih prvenstvih v tekih na srednje in dolge proge. Čeprav se ukvarjamo predvsem s tekom, dajemo mladim atletom širšo atletsko osnovo, tako da v zadnjih sezonah uspešno nastopamo tudi v šprintih in skokih.