tk šmarnogorska naveza kot organizator Prireditve TEK NA ŠMARNO GORO REKORD ŠMARNE GORE Vsako leto organiziramo dve športni prireditvi: Rekord Šmarne gore – vzpon po najkrajši poti iz Tacna na vrh Šmarne gore; prvo soboto v februarju, od leta 1996 dalje in Tek na Šmarno goro – mednarodni gorski tek; prvo soboto v oktobru, od leta 1979 dalje.Več podatkov o zgodovini, zmagovalcih, statistiki itd.obeh tekmovanj je zaenkrat objavljeno na spletni strani www.smarnagora.siTEK NA ŠMARNO GOROVse skupaj se je začelo leta 1979. Šmarnogorske stezice so nam že dalj časa služile kot poligon za dnevno nabiranje kondicije, obenem pa so bila to leta rojevanja množičnih športno-rekreativnih prireditev. V takih okoliščinah pot do dirke na Goro ni bila dolga. Ideja je dozorela jeseni 79. Po običajni poti ne bomo šli, je bilo hitro sklenjeno, ponujala pa se je malo obiskana krožna pot okoli Gore.VečREKORD ŠMARNE GORENajkrajša pot na Goro je vedno predstavljala poseben izziv za lovce na rekorde. Alpinisti, atleti, kolesarji, nogometaši, smučarji tekači in ostali – vsi športniki iz bližnje in daljne okolice Ljubljane so se že desetletja preskušali na Šmarnogorski strmini in neformalno tekmovali, kdo bo hitrejši.Več

tk šmarnogorska naveza kot organizator

Prireditve

TEK NA ŠMARNO GORO
REKORD ŠMARNE GORE
Vsako leto organiziramo dve športni prireditvi: Rekord Šmarne gore – vzpon po najkrajši poti iz Tacna na vrh Šmarne gore; prvo soboto v februarju, od leta 1996 dalje in Tek na Šmarno goro – mednarodni gorski tek; prvo soboto v oktobru, od leta 1979 dalje.

Več podatkov o zgodovini, zmagovalcih, statistiki itd.obeh tekmovanj je zaenkrat objavljeno na spletni strani www.smarnagora.si

TEK NA ŠMARNO GORO

Vse skupaj se je začelo leta 1979. Šmarnogorske stezice so nam že dalj časa služile kot poligon za dnevno nabiranje kondicije, obenem pa so bila to leta rojevanja množičnih športno-rekreativnih prireditev. V takih okoliščinah pot do dirke na Goro ni bila dolga. Ideja je dozorela jeseni 79. Po običajni poti ne bomo šli, je bilo hitro sklenjeno, ponujala pa se je malo obiskana krožna pot okoli Gore.

Več

REKORD ŠMARNE GORE

Najkrajša pot na Goro je vedno predstavljala poseben izziv za lovce na rekorde. Alpinisti, atleti, kolesarji, nogometaši, smučarji tekači in ostali – vsi športniki iz bližnje in daljne okolice Ljubljane so se že desetletja preskušali na Šmarnogorski strmini in neformalno tekmovali, kdo bo hitrejši.

Več