fbpx

V Tekaškem klubu Šmarnogorska naveza smo združeni vrhunski atleti, rekreativni tekači, otroci, njihovi starši in simpatizerji. Naše delovanje je usmerjeno na delo z ambicioznimi mladimi atleti, na delo z otroci ter na podajanje tekaškega znanja rekreativnim tekačem. Organizatorji prireditev: Rekord Šmarne gore; od leta 1996 in mednarodnega Teka na Šmarno goro; od leta 1979.

Tekaški klub Šmarnogorska Naveza je bil uradno ustanovljen l.2001, v neformalni obliki pa je deloval že od leta 1993. Takrat je skupinica tekačev izpod Šmarne gore pod tem imenom pričela redno tekmovati na izven-stadionskih tekaških tekmovanjih, predvsem na gorskih tekih.

Šmarnogorska Naveza je bila sredi devetdesetih let prva organizirana skupina gorskih tekačev, oblečena v enotne drese, trenirke, s skupnimi odhodi na tekmovanja in svojim prvim in še vedno zvestim sponzorjem »gostilno Ledinek«. Devetdeseta leta so bila za »Navezo« čas prvih velikih domačih in tudi mednarodnih uspehov v gorskem teku.

Z organizirano vadbo otrok smo pričeli l.2003, skupinica se je v naslednjih letih počasi širila. Uspešni nastopi v gorskem teku so bili nekaterim mladim tekačem odlična osnova pri prehodu na stadionsko atletiko, kjer naši mladi tekači redno segajo po kolajnah na državnih prvenstvih v tekih na srednje in dolge proge. Čeprav se ukvarjamo predvsem s tekom, dajemo mladim atletom širšo atletsko osnovo, tako da v zadnjih sezonah posamezniki uspešno nastopajo tudi v šprintihskokih in metih. Dodaten lesk klubu pa daje zasedba zrelih tekačic in tekačev, ki so redni gostje prireditev (in tudi zmagovalnih stopničk) v cestnih tekih, klasičnih maratonih, gorskih maratonih in ultra-dolgih trailih.