fbpx

POLETNE TEKME

Poletje ni čas počitnic za najboljše gorske tekače. Na dveh pomembnih tekmah doma so pomembno vlogo ponovno imeli tudi tekači iz našega kluba.

Mednarodni Tek na Grintovec (27.julija) je v absolutni moški konkurenci dobil kenijski tekač Isaac Kosgei, ki je za pot iz Kamniške Bistrice na vrh Grintovca potreboval 1uro in 19minut. Med ženskami je z 1h32min zmagala Mateja Kosovelj, Sara Jaklič je bila absolutno deseta.

Mladinsko preskušnjo do Kokrškega sedla je dobil član Šmarnogorske naveze Bashir Rezai, od Šmarnogorcev gre omeniti še Hren Tineta, ki je z drugim mestom ostal v boju za skupno zmago Pokala Slovenije med pionirji.

Tek na Krvavec (10.avgust) je veljal kot izbirna tekma za reprezentančni nastop na septemberskem svetovnem prvenstvu v Italiji. Ponoven reprezentančni nastop med mladinci si je s četrtim mestom priboril Žiga Trontelj, zmaga med mladinci pa je zopet pripadla našemu Bashirju.

Tudi sicer je pravih počitnic za večino naših atletov konec – prihodnji teden se bo velik del ekipe za jesensko tekmovalno sezono pripravljal na Pokljuki.