fbpx

TK Šmarnogorska naveza

O nas

Predstavitev, zgodovina, kontakt

O KLUBU

V Tekaškem klubu Šmarnogorska naveza smo združeni vrhunski atleti, rekreativni tekači, otroci, njihovi starši in simpatizerji. Naše delovanje je usmerjeno na delo z ambicioznimi mladimi atleti, na delo z otroci ter na podajanje tekaškega znanja rekreativnim tekačem. Organizatorji prireditev: Rekord Šmarne gore; od leta 1996 in mednarodnega Teka na Šmarno goro; od leta 1979.

Tekaški klub Šmarnogorska Naveza je bil uradno ustanovljen l.2001, v neformalni obliki pa je deloval že od leta 1993. Takrat je skupinica tekačev izpod Šmarne gore pod tem imenom pričela redno tekmovati na izven-stadionskih tekaških tekmovanjih, predvsem na gorskih tekih.

Šmarnogorska Naveza je bila sredi devetdesetih let prva organizirana skupina gorskih tekačev, oblečena v enotne drese, trenirke, s skupnimi odhodi na tekmovanja in svojim prvim in še vedno zvestim sponzorjem »gostilno Ledinek«. Devetdeseta leta so bila za »Navezo« čas prvih velikih domačih in tudi mednarodnih uspehov v gorskem teku.

Z organizirano vadbo otrok smo pričeli l.2003, skupinica se je v naslednjih letih počasi širila. Uspešni nastopi v gorskem teku so bili nekaterim mladim tekačem odlična osnova pri prehodu na stadionsko atletiko, kjer naši mladi tekači redno segajo po kolajnah na državnih prvenstvih v tekih na srednje in dolge proge. Čeprav se ukvarjamo predvsem s tekom, dajemo mladim atletom širšo atletsko osnovo, tako da v zadnjih sezonah posamezniki uspešno nastopajo tudi v šprintihskokih in metih. Dodaten lesk klubu pa daje zasedba zrelih tekačic in tekačev, ki so redni gostje prireditev (in tudi zmagovalnih stopničk) v cestnih tekih, klasičnih maratonih, gorskih maratonih in ultra-dolgih trailih.

Konaktirate nas lahko tako prek tel. ali maila oz. kontaktnega obrazca (stran kontakt). Predstavite nam svoje želje in pričakovanja, mi vam predstavimo naše delo in vizijo, kako vas vključiti v naš program.

Vabljeni tudi, da nas obiščete na treningih na stadionu in si ogledate naše treninge. 

Več informacij: