fbpx

Trenerska ekipa

Boštjan Novak

Trener atletike z licenco ZATS

ZGODOVINA

Kot tekmovalec je Boštjan zaznamoval predvsem slovenski gorski tek, saj je bil v obdobju 1994 do 2005 član državne reprezentance (8 nastopov na EP, 8 nastopov na SP), na domačih tleh pa je ob dveh naslovih državnega prvaka ter treh naslovih pokalnega zmagovalca prvi pritekel v cilj na številnih gorskih tekih, cestnih tekih in krosih.

V pol-drugem desetletju trenerskega dela je pomagal mladim atletom našega kluba k številnim naslovom državnih prvakov, reprezentančnim nastopom ter drugim, manj odmevnim tekmovalnim uspehom na atletski stezi in na izven-stadionskih disciplinah. Z enakim žarom pa dela tudi z otroci, kjer je temeljno merilo uspeha zadovoljstvo in veselje otrok do atletike, športa in gibanja kot načina življenja. Od leta 2019 opravlja tudi delo nacionalnega trenerja za gorske teke.

V desetletju trenerskega dela je pomagal mladim atletom našega kluba k številnim naslovom državnih prvakov, reprezentančnim nastopom ter drugim, manj odmevnim tekmovalnim uspehom na atletski stezi in izven-stadionskih disciplinah. Z enakim žarom pa dela tudi z otroci, kjer je temeljno merilo uspeha zadovoljstvo in veselje otrok do atletike, športa in gibanja kot načina življenja.

  • vrhunski tekmovalci (srednje in dolge proge, gorski tek, maraton)
  • otroci in mladina, najmlajši (splošna motorika, tekaška abeceda…)
  • treningi za odrasle (vzdržljivost, hitrostna vzdržljivost, tehnika teka)
  • individualni treningi

17.mesto EP v gorskem teku Miedzugoze (Poljska) julij 2000

19.mesto EP v gorskem teku Llanberis (Wales) julij 1996

23.mesto SP v gorskem teku Kundassang (Borneo-Malezija) september 1999

16 nastopov v reprezentanci Slovenije na uradnih tekmovanjih v gorskem teku (EP, SP)

-naslov državnega prvaka v gorskem teku 1996 in 2001

-zmagovalec Pokala Slovenije v gorskem teku 1996, 1997, 2001

-mali maraton Ljubljana 1:10:34

Nekateri vidnejši uspehi Boštjanovih varovancev:

Matic Plaznik, Katja Kozjek, Tina Kozjek, Ana Vrečar, Tine Hren, Luka Trontelj – uspešni nastopi v mladinskih in članskih reprezentancah v gorskem teku;

 Žiga Trontelj – nastopi v mladinski reprezentanci v gorskem teku, 2.mesto DP mlajši mladinci 10000m; 

Sara Jaklič – nastop na SP v gorskem maratonu, državna prvakinja v teku na 10000m;

 Anja Plaznik, Lucija Šušteršič, Simon Jakofčič Smrekar, Loti Rotar – nastopi v pionirskih in mladinskih atletskih reprezentancah, naslovi državnih prvakov in kolajne z DP v tekih od 800m do 3000m;

Maja Plaznik – državni rekord v teku na 600m U14, nastop v pionirski atletski reprezentanci… Boštjan se skupaj z mladimi tekači Šmarnogorske naveze veseli njihovih številnih uspehov, še posebej pa je ponosen na uspešne nastope klubskih štafet, tako na atletskih stadionih (4x100m, 4x200m, 4x300m, 4x400m), kot izven njega (DP v štefetnem gorskem teku).

Več informacij: