fbpx

TRENINGI

Naši atleti trenirajo v več skupinah glede na starost, tekmovalne ambicije, trenutne sposobnosti in izbrano disciplino. Skupni treningi potekajo večinoma na atletskem stadionu Policijske akademije v Tacnu (na Rocnu). Mnogokrat pa je Rocen le izhodišče za treninge po okoliških tekaških poteh. Pozimi se del aktivnosti preseli v bližnje telovadnice in v atletsko dvorano v Šiški.

 

TRENINGI ZA NAJMLAJŠE (6-9 LET)

...

Otroci od 6.leta dalje se lahko kadar koli pridružijo naši začetni skupini, ki redno vadi 2 do 3x tedensko. Vadba poteka od pomladi do jeseni na atletskem stadionu Policijske akademije v Tacnu. Pozimi se vadba 1x tedensko preseli v eno bližnjih telovadnic, 1x tedensko pa tudi pozimi vadimo zunaj.

Več

TRENINGI OTROCI, MLADINA (OD 10 LET NAPREJ)

...

V to skupino so vključeni otroci in mladostniki, ki še nimajo izkušenj z rednim treniranjem atletike ter tisti, ki nimajo večjih tekmovalnih ambicij.

Več

TRENINGI ODRASLI

...

Dvakrat tedensko skozi vse leto skupaj treniramo tekači, ki nas v trening ženejo različni motivi… opravimo kvaliteten tekaški trening pod vodstvom izkušenega atletskega trenerja. Med samo vadbo se oblikuje več skupinic glede na trenutne sposobnosti.

Več

TRENINGI – VRHUNSKI TEKMOVALCI

...

Na nivoju vrhunske tekmovalne atletike se v našem klubu ukvarjamo z naslednjimi disciplinami: tek na srednje in dolge proge (stadionska atletika), hitre discipline (šprinti), maraton in pol-maraton, gorski tek in kros

Več

TEKAŠKE PRIPRAVE

...

Priprave izven kraja bivanja so danes nepogrešljiv del procesa športnega treniranja. Iz športnega vidika gre za priložnost trenirati več in močneje kot v domačem okolju, saj obveznosti in skrbi vsakdanjega življenja ostanejo doma – nekaj dodatnega napora za telo, veliko sprostitve za dušo. Seveda so priprave tudi dogodek, kjer se spletajo medčloveške vezi, prijateljstva…

Več

TEKAŠKI TEČAJI

Individualni tekaški tečaj je približno 90-minutno srečanje tekača z našim izkušenim atletskim trenerjem z licenco ZATS. Poleg tekačev-začetnikov se ga poslužujejo tudi bolj izkušeni tekači, najbolj običajen vzrok pa je analiza tehnike teka. Trener na podlagi izkušenj in s pomočjo počasnega posnetka na kameri poskuša odkriti ključne značilnosti posameznikove tekaške tehnike in mu predstaviti sredstva za izboljšanje teka.

Več