fbpx

U12,U14, U16, U18 (9-17 let, več skupin)

Treningi - otroci in mladina

Intenzivnost in pogostost vadbe je prilagojena trenutnim sposobnostim posameznika. 

SOFINANCIRA

PRAVILO POSTOPNOSTI

V atletiki velja pravilo postopnosti: Intenzivnost in pogostost vadbe je prilagojena trenutnim sposobnostim in ambicijam posameznika. 

  •  Skozi trenažni proces naši mladi atleti osvajajo osnove pravilnega teka (vaje za tehniko, tekaška abeceda) in nekatere druge atletske prvine (ovire, daljina, mnogoskoki, osnove metov…) ter se postopoma navajanju na močnejše in pogostejše telesne obremenitve, ki so osnova tako za resnejše ukvarjanje s športom, kot za razvoj čvrstega in funkcionalnega telesa.

Trenerji skušamo prepoznati posameznikove talente in ga po možnosti vključiti oziroma usmeriti v primerno nadaljnjo vadbo.  Treningi potekajo med tednom v popoldanskih urah na stadionu Policijske akademije v Tacnu ob vsakem vremenu, pozimi se en termin preseli v eno bližnjih telovadnic… število in intenzivnost treningov je predvsem stvar volje in ambicij posameznika.

Nekateri naši mladi atleti že zelo uspešno tekmujejo na uradnih tekmovanjih stadionske atletike, kot tudi na gorskih tekih in krosih.

Več informacij:

 

  • vsak popoldan po 15.uri – več skupin

LOKACIJA: stadion policijske šole v Tacnu

Starosti so okvirne, umestitev v skupino je odvisna tudi od ambicij in telesne pripravljenosti posameznika. V kasnejši dobi se vadba loči predvsem glede na izbrane atletske discipline, mladi atleti trenirajo pod vodstvom različnih trenerjev.