fbpx

ZA NAMI JE TEK NA ŠMARNO GORO

Za nami je 35.Tek na Šmarno goro. Na startu najdaljše proge je bila ponovno močna mednarodna zasedba. Prvi je v cilj pritekel Eritrejec Petro Mamu (41:59.8), pred Švicarjem Davidom Schneiderjem (43:45.1) in rekorderjem proge, Italijanom Alexom Baldaccinijem (45:05.4). Najboljša Slovenca po pričakovanjih Mitja Kosovelj (45:22.8)med fanti, med dekleti pa Mateja Kosovelj (51:44.0), ki je morala priznati premoč le novi rekorderki proge, Avstrijki Andrei Mayr (48:04.4).

 

Izmed članov Šmarnogorske naveze si je Bashir Rezai z današnjim 3.mestom zagotovil skupno zmago v Pokalu Slovenije med mladinci, kot najboljši član domačega kluba na dolgi progi je v cilj pritekel na absolutno 24.mestu; tokrat je dobil klubski dvoboj z Maticem Plaznikom, ki je v cilj pritekel tik za njim.

 

Na krajši progah sta na zmagovalnih stopničkah stala Nejc Cedilnik (U14) in Tine Hren (U16), tik za zmagovalne stopničke pa so se uvrstili Loti Rotar (U12), Karina Močnik (U14) in Luka Trontelj (U16). Lucija Šušteršič je bila med dekleti U16 peta.

 

Vse čestitke tekmovalcem, vse čestitke Tomu Šarfu za vzorno izpeljano prireditev in hvala številčni ekipi za pomoč!!!