fbpx

20.REKORD – OBVESTILO TEKMOVALCEM

Kot vse kaže, se bo sobotni Rekord v skladu s tradicijo zadnjih let zgodil v ekstremnih razmerah. Tokrat se nam obeta veliiiiiiiko snega. 

Vse tekmovalke in tekmovalce naprošamo, da opremo (rezervna oblačila) že pred soboto oddate osebju gostilne na vrhu Šmarne gore(!!!), v kolikor imate kakršno koli možnost za to. V napovedanih razmerah ne bo možno zagotoviti prevoza vaše opreme na cilj, ker cesta ne bo prevozna. Vaše stvari bodo do tekme čakale na vas v zaklenjeni sobi v gostilni.Pred štartom bomo sprejemali le vrečke (ne torb ali nahrbtnikov(!!)) z najnujnejšimi oblačili, ki jih bodo naši prostovoljci znosili na vrh. Vsekakor k sodelovanju – pomoči pri nošenju opreme na vrh – vabimo tudi vaše spremlejavalce! Hvala za razumevanje in sodelovanje!!! 

Če bo šlo z vremenom po napovedih, se nam obeta prava zimska pravljica… tudi glede tekmovalnih pogojev! Ko je snega zares veliko, ni treba skakati iz korenino na korenino, prestopati skal in visokih stopnic itd… pot na Šmarno goro postane strma in utrjena snežna avtocesta. Potrebna je obutev z žebljički – idealne so atletske šprintarice – pa tudi z derezicami se da hitro v klanec. Na dosedanjih 19-ih Rekordih je bilo le enkrat tako (…skoraj tako). Do sedla je šlo noro hitro, zaradi inverzije pa se je pot od sedla do vrha stajala in nastala je prava drsalnica – 10cm plundre, spodaj pa led. Pa so kljub temu padali osebni rekordi…  

Se vidimo v soboto!!!