fbpx

DP MLAJŠI MLADNICI, GM4O,…

Minuli vikend je na Ptuju potekalo mlajše mladinsko atletsko državno prvenstvo, v Podbrdu je imela Naveza svoje predstavnike na državnem prvenstvu v gorskem maratonu, naša mlada atletinja pa je zastopala Ljubljano na turnirju štirih mest v Bratislavi, že med tednom se je odvil Franetov Šentviški tek…

Na atletskem DP za mlajše mladince in mladinke Šmarnogorski navezi sreča ni bila naklonjena… Maja Plaznik in Lucija Šušteršič sta prvi dan tekmovanja v slabih vremenskih pogojih nastopili zelo solidno in zasedli 5.oziroma 6.mesto s časoma malenkost nad 1min. Drugi tekmovalni dan je Maša Srovin (na fotki) v kvalifikacijah teka na 200m krepko popravila svoj osebni rekord in se s časom 26.80 uvrstila v B finale, kjer je v cilj pritekla kot peta. V isti disciplini je več od svojega nastopa pričakovala Tanja Šmid, ki pa je zaradi bolečine v kolku s časom 27.51 precej zaostala za svojim osebnim rekordom. Zala Lovšin je s časom 28.82 zasedla 43.mesto. V finišu »elitne« skupine teka na 800m si je Lucija Šušteršič pritekla tretje mesto, vendar so dekleta preveč taktizirala in bila počasnejša od »B skupine« – Lucija je skupno dosegla peti čas in ostala brez kolajne. Marko Čmrlec je odlično odtekel 3000m, s časom 10:24.49 je zasedel 6.mesto in močno izboljšal osebni rekord. Ob zaključku tekmovanja pa se ni izšlo štafeti 4x300m – dekleta (Maša, Maja, Tanja in Lucija) so zasedla nehvaležno 4.mesto.

Prvi mednarodni atletski nastop je v Bratislavi zelo uspešno prestala Karina Močnik, ki je na turnirju štirih mest (Bratislava, Budimpešta, Zagreb, Ljubljana) osvojila 3.mesto v teku na 800m.

V Podbrdu je na tradicionalni trasi GM4O potekalo državno prvenstvo v gorskem maratonu. Prva dama Šmarnogorske naveze na tem tekmovanju Maja Peperko (na fotki) je zasedla 4.mesto, od Šmarnogorcev se je z izjemno zahtevno progo dolžine 42km z 2800 višinskimi metri vzponov in prav toliko spustov uspešno spopadel tudi Boris Drašler. V sklopu tega tekmovanja so potekale tudi tekme Pokala Slovenije v gorskih tekih za otroke, kjer je ponovno blesela Loti Rotar z 2.mestom med dekleti do 12 let.

Že med tednom smo se v večji zasedbi udeležili tradicionalnega Šentviškega teka, ki poteka po gozdnih poteh nad Šentvidom in je posvečen spominu na našega prijatelja  Franeta Ermana. Tekmovalno najuspešnejša predstavnika Šmarnogorske naveze sta bila Bashir Rezai, ki je moral priznati premoč edino reprezentantu Bregar Gašperju in Damjana Blatnik, ki je prav tako zasedla absolutno 2.mesto.