fbpx

SVETOVNO PRVENSTVO V GORSKEM TEKU

Kar 6 tekačev Šmarnogorske naveze je v skupaj 16-članski ekipi Slovenije zastopalo našo državo na Svetovnem prvenstvu v gorskem teku v kraju Betws y coed na severu Walesa (V.Britanija). Na dokaj hitri progi so nastopili tekmovalci iz 32 držav. Slovenija tokrat ni imela posameznika, ki bi računal z uvrstitvijo v svetovni vrh, katerega so na štirih tekmah (mladinke, mladinci, članice, člani) krojili predvsem  tekmovalci iz Ugande, Italije, V.Britanije, Turčije in ZDA.

Izmed Slovencev gre izpostaviti zelo dobro 34.mesto Petra Lamovca (med 119 tekmovalci), izmed Šmarnogorcev pa je z nastopom zelo zadovoljna Sara Jaklič, ki je kot najboljša Slovenka med članicami končala na 39.mestu, le nekaj mest za njo se je uvstila Maja Peperko (46.), medtem ko državni prvakinji Tini Kozjek ni šlo in je končala tekmo na 60.mestu. Matic Plaznik je bil v močni članski konkurenci 85., Lucija Šušteršič in Tine Hren sta se med mladinkami in mladinci uvrstila v zadnji del uvrščenih, kar pa glede na njuno mladost (mladinca bosta še nadaljna 3 leta) in ne najboljšo formo ni razočaranje.

Ne glede na tekmovalne dosežke pa je za celotno ekipo posebna izkušnja športnega dogodka… izjemna borbenost in nepopustljivost na samem tekmovanju ter odprtost ljudi različnih kultur izven tekmovališča.

(fotke: zgoraj desno: start članic, sredi levo: Sara pred prihodom v ciljno ravnino, levo: Tina in Matic po tekmi)