fbpx

SARA DRŽAVNA PRVAKINJA NA 10000M

Pregled spomladanskih tekem začenjamo na tradicionalnem gorskem teku k Sv.Primožu, kjer je Sara Jaklič dosegla zmago v absolutni ženski konkurenci, klubski uspeh Šmarnogorske naveze pa je s 3.mestom dopolnila Maja Peperko. Izmed moškega dela naše klubske zasedbe je najhitreje v cilj pritekel Bashir Rezai, ki je dosegel skupno 10.mesto.

Sara Jaklič (na fotki) je odlično pripravljenost potrdila z naslovom državne prvakinje v teku na 10000m. V Postojni je v solo teku 25 stadionskih krogov pretekla v 37minutah in 49sekundah. Zelo dobro je na istem tekmovanju (DP v dolgih tekih) s 7.mestom med pionirkami do 14 let nastopila Loti Rotar – dekleta so tekla 2000m.

V sklopu mitinga pred državnim prvenstvom je več atletov našega kluba prvič v tej sezoni tekmovalo izven dvorane. Za nastop na mitingu velja posebej izpostaviti osebna rekorda na 60m Maše Srovin (8.48) in Nika Smerkolj (7.71), dosežena ob nasprotnem vetru, kakor tudi najboljši osebni rezultat na 600m Simona Jakofčič Smrekar, ki je prvič tekel pod 1minuto in 37sekundami.

7-članska mlada zasedba iz našega kluba je tekla na uličnem teku za osnovnošolce v Tržiču. Najbolje je šlo Lei Davidović, Elizi Gorenčič (obe na sliki) in Nini Rotar, ki so izmed vseh deklet tretjih in četrtih razredov pred sabo pustile le 1 tekmovalko – končale so na mestih 2 do 4.