fbpx

TEKME MAJ 2016

Tekaška, atletska in gorsko-tekaška tekmovanja so v polnem razmahu…

Izbor uspešnih klubskih nastopov začnimo z najdaljšimi razdaljami; Marija Trontelj je zasedla drugo mesto med vsemi tekmovalkami na gorskem ultra-maratonu Vipavska dolina dolžine 110km s preko 6700m višinske razlike vzponov in spustov. Za pot je potrebovala manj kot 18ur in le 14min več od zmagovalke. Čestitke za izjemen vzdržljivostni podvig!!

Pokal Slovenije v gorskem teku se je pričel na Čavnu – »kilometer vertikal« z

dobrih 1000 višinskimi metri vzpona na 4,4 kilometrih je od Šmarnogorcev najhitreje zmogel Bashir Rezai, ki je za pot potreboval nekaj več kot 47 minut, kar je bilo dovolj za absolutno 13.mesto. Sara Jaklič je bila med vsemi tekmovalkami četrta, Tine Hren, Luka Trontelj in Dominik Ogrin med mladinci na mestih 3 do 5, Loti Rotar pa je zmagala med dekleti do 14 let, ki so tekmovala na zadnjih 700 metrih zahtevnega vzpona.

Atletski pokal Slovenije za člane in članice nam ni prinesel pretiranega veselja… Na uvrstitev v finalu čaka Anja Plaznik v teku na 800m, ostalim se po mestih ni uspelo prebiti med slovensko člansko elito, še posebej nenaklonjen pa je bil močan proti-veter šprinterjem na 200m, kjer smo imeli največ tekmovalcev.