fbpx

OKTOBER – DOGAJANJE…

Veliko se je v tem mesecu dogajalo in še se dogaja…

Mesec se je začel z mednarodnim Tekom na Šmarno goro – gorsko-tekaškim praznikom pred našim pragom in v naši organizaciji. Najprej čestitke Tomotu in zahvala vsem, ki ste pomagali pri izvedbi! Tokrat je šlo organizatorjem in tekačem na roko tudi vreme. Doživetje je tekmovati z najboljšimi tekači sveta, ali pa se boriti s svojimi vrstniki… ali le navijati ob progi. Več o tekmovanju in rezultatih na http://www.smarnagora.si/

Ko smo pri gorskem teku – Matic Plaznik in Bashir Rezai sta uspešno nastopila na eni najstarejših tekaških tekmovanj v Evropi – Trofeo Vanoni v italijanskem Morbegnu – http://www.gscsimorbegno.altervista.org/Trofeo%20Vanoni.htm

Na področju stadionske atletike je v oktobru precejšnje zatišje, z izjemo šolskih tekmovanj. Na ekipnih šolskih tekmovanjih je včasih zasedba močnejša kot na državnem mladinskem prvenstvu. Ena izmed naših atletinj, ki se je izkazala z zmago v teku na 1000m, tako na regijskem, kot na finalnem državnem tekmovanju, je Lucija Šušteršič (na sliki). Mimogrede… Lucija je bila tudi zmagovalka na ljubljanskem občinskem šolskem krosu, kjer so tekači iz našega kluba 5-krat stali na zmagovalnih stopničkah, še veliko več-krat pa pritekli v cilj tik za prvimi tremi.

Šport ni le osvajanje kolajn in lovorik. Naši skupni treningi so še vedno tudi prostor druženja, spontanosti, uživanja v gibanju ter zdravega načina življenja. Veseli smo vseh novih članov, ki ste se nam pridružili to jesen!!!

Za konec pa ne moremo mimo Ljubljanskega maratona, ki je tudi za naš klub po številu udeležencev najbolj množična prireditev. Srečno vsem, ki se boste ta vikend podali na trase šolskih tekov, ali na še bolj »maratonske« razdalje!