fbpx

Gran Canaria po Šmarnogorsko

Ko je večina ljudi drvela po snežnih strminah, smo se izbrani člani Šmarnogorske naveze usedli na letalo in odleteli na idilično Gran Canario.

Po pristanku smo se z avtobusom odpeljali do apartmajev in si medtem ustvarili prvi vtis o otoku. Navdušilo nas je predvsem vroče, sončno vreme, zanimivo rastje in peščene sipine. Nastanitev in hrana sta bili boljši od pričakovanj.

Na uvodni trening, ki je potekal na sipinah, smo se odpravili: Tine, Marko, Domen, Anja, Lucija in trener Boštjan. Po treningu so se nam pridružile še Maša, Anka in Lena. Skupaj smo se odšli kopat v hladno morje, polno valov.

 

Po večerji smo se zgodaj odpravili spat, saj smo bili od celodnevnega potovanja precej utrujeni. Ostale dni smo se držali dogovorjenega urnika: ob 8h močnejši trening, po treningu zajtrk, ob 17h popoldanski trening in po treningu večerja, spat pa smo se odpravili okoli 23h. Čez dan smo se igrali različne družabne igre.

V soboto smo si izposodili kombi, s katerim smo si v naslednjih treh dneh ogledali skoraj celoten otok. Prvi dan smo si ogledali zahodni del otoka.

Videli smo nekaj zanimivih plaž ter gorato notranjost Gran Canarie.

Vijugasta cesta nad prepadi je popolnoma prestrašila najmlajši članici naše odprave.

 

Na poti domov smo se ustavili na eni izmed najlepših plaž na svetu.

 

Zvečer smo si ogledali tradicionalni karneval v Maspalomasu, ki je postregel z veliko zanimivimi maskami, nastopi, plesi…

Naslednji dan smo se odpeljali v majhno mestece v središču otoka, kjer smo opravili trening hitrih tekov v klanec. Tine in Boštjan sta se odpravila na bližnji hrib, kjer sta se na poti nazaj izgubila.

V ponedeljek smo si ogledali še severno stran otoka. Ustavili smo se v obmorskem mestu, kjer je zelo pihalo.

 

Po kratkem ogledu smo odšli še na bližnjo, težko dostopno plažo. Tam sta Tine in Boštjan opravila trening, ostali pa smo uživali na soncu.

Ob povratku smo se ustavili v pustem mestecu, kjer sta Anka in Lena spoznali veliko mačk, katerih pa zaradi omejitve prtljage na letalu nista smeli vzeti s seboj. 🙂

Ostale dni smo se spet držali dogovorjenega urnika. V sredo popoldne smo opravili trening na sipinah, ki je bil precej drugačen kot treningi, katerih smo vajeni.

V petek zjutraj smo opravili še zadnji trening, nato pa spakirali kovčke in se odpravili proti domu.

Za prve priprave, ki smo jih preživeli v tako oddaljenih krajih, je vse potekalo kot smo načrtovali. Nazaj smo prišli z občudovanja vredno barvo, izmučeni in polni lepih spominov. In čeprav je bilo na Kanarcih nepozabno, smo se domov vseeno radi vrnili.

AVTORJA: Domen Davidovič in Lucija Šušteršič