fbpx

Brezplačna tekaška vadba za začetnike v aprilu in maju

Tekaški klub Šmarnogorska naveza vabi tekaške začetnike na BREZPLAČNO TEKAŠKO VADBO V TACNU!

BREZPLAČNA TEKAŠKA VADBA V TACNU

KDO: Tekaški klub »Šmarnogorska naveza« razpisuje 8-tedensko brezplačno tekaško vadbo

ZA KOGA: Vadba je namenjena tekaškim začetnikom in vsem, ki se z vadbo ne ukvarjate redno

TERMINI: Vadba bo potekala 2x tedensko po 90 minut, razpisujemo dve skupini:

  • zgodnje-popoldanska: SREDE IN PETKI od 16:30 do 18h
  • pozno-popoldanska: PONEDELJKI IN ČETRTKI od 18:30 do 20h

KDAJ ZAČNEMO: Pričetek vadbe bo v ponedeljek 10.4.2017, oziroma v sredo 12.4.2017

INFORMACIJE IN PRIJAVE: Boštjan 041 670-141,

 

PROGRAM BREZPLAČNE TEKAŠKE VADBE april/maj 2017:

Vadba se bo izvajala v Tacnu, zbor v parku Policijske akademije. Namenjena je tekaškim začetnikom, oziroma ljudem, ki se redno ne ukvarjajo s telesno aktivnostjo. Razpisani sta dve skupini v popoldanskih terminih za obdobje 8 tednov, 2-krat tedensko po 90 minut. V aprilu in maju bo zgodnje-popoldanska skupina vadila ob sredah in petkih od 16:30 do 18h, pozno-popoldanska pa ob ponedeljkih in četrtkih od 18:30 do 20h.

Uvodni del vsakokratne vadbe bo namenjen ogrevanju s pomočjo enostavnih statičnih vaj, z lahkotnim tekom s hojo, vajami za ravnotežje in vajami za gibljivost. Osrednji del vadbe bo tek z odseki hoje in tudi z odseki hitrejšega teka – seveda glede na trenutne sposobnosti vsakega posameznika. Vpleteno bo spoznavanje tekaških vaj in osnov učinkovite tehnike teka. Količina in intenzivnost vadbe bosta postopno naraščali. Večji del vadbe se bo odvijal na atletski stezi, saj se na tak način med drugim najlažje izognemo prilagajanju celotne skupine najšibkejšim posameznikom (kar je običajno najbolj neprijetno prav za slednje). Zaključek vadbe bo v obliki vodenih vaj za sprostitev mišic na ležalnih podlogah.

Tekom vadbe bomo torej udeležence seznanili s teoretičnimi in praktičnimi osnovami celostne tekaške vadbe, ki zagotavlja trajno ukvarjanje s športom ob čim manjšem tveganju za športne poškodbe in pretirano telesno utrujenost.

Vadbo bo vodil Boštjan Novak, trener atletike z licenco ZATS, z dolgoletnimi izkušnjami vodenja rekreativne tekaške vadbe, kot tudi rednega procesa treninga vrhunskih vzdržljivostnih tekačev, ob pomoči trenerjev in vaditeljev iz Tekaškega kluba Šmarnogorska naveza.