fbpx

Tekmovanja junij

Medtem ko pod Šmarno goro potekajo še zadnje priprave na Rekord Šmarne gore, Šmarnogorska naveza uspešno tekmuje…

1.junija se je v Gameljnah pričel Junijski tekaški pokal, seveda Naveza ni manjkala… Matic Plaznik je v cilj pritekel drugi, Bashir Rezai četrti…

V Medvodah se je v soboto 3.6. odvil 1.Tek na sotočju, od koder je naša mlada ekipa domov odnesla večino kolajn šolskih tekov (čestitke Mirjam, Elizi, Lei in Petru za zmage, Sari in Pini za stopničke…), Lucija Šušteršič in Tina Kozjek pa sta bili najhitrejši med vsemi tekmovalkami na krajši (5,6km) razdalji, Katja Kozjek pa druga na daljši (10km) razdalji.


Tek na Ratitovec je bila izbirna tekma za reprezentanco v gorskem teku – letošnje evropsko prvenstvo bo na Veliki planini. Slovenijo bosta zastopala dva tekača Šmarnogorske naveze: Tine Hren med mladinci in Maja Peperko med članicami. Dvojno zmago pa sta ponovno dosegli Klara in Loti med dekleti do 14 let.

Junijski tekaški pokal se je nadaljeval z gozdnim tekom po Rašici, kjer sta v cilj prva pritekla Bashir Rezai med moškimi in Marija Trontelj med ženskami… dvojna zmaga Naveze!

Vsakoletni festival stadionske atletike – Memorial Vučko v Kranju – tudi letos ni minil brez številčne zasedbe Šmarnogorske naveze… padlo je veliko osebnih rekordov, kot tudi nekaj “krstnih” nastopov naših mladih atletov…