fbpx

Jesenska tekmovalna sezona na vrhuncu

Ogromno dogajanja v teh dneh… Najprej povejmo, da se kljub deževju na treningih zbiramo od otrok do odraslih, tekmovalcev in rekreativcev.

Na tekmovalnem področju tokrat od mlajših proti starejšim… Klubska štafeta 4x200m (na sliki) se je na državnem prvenstvu do 12 let izjemno srčno borila – morda še preveč srčno, saj so jo sodniki diskvalificirali zaradi prehitrega prehoda na notranjo stezo. Lea, Analie, Eliza in Nina pa so vsekakor napovedale svetlo klubsko prihodnost. Največji posamičen uspeh na tem tekmovanju je dosegla Lea Davidović z odličnim 6.mestom v teku na 200m (30.61) in 5.mestom v B finalu teka na 60m.

Na državnem atletskem prvenstvu do 16 let je bil naš glavni adut Simon Jakofčič Smrekar četrti v teku na 1000m, v istem teku je Peter Šušteršič zasedel 18.mesto. Da gre za izredno generacijo v dolga leta podhranjeni disciplini (srednje in dolge proge) povedo odlični rezultati, kakor tudi dejstvo, da je bilo na progi kar 24 tekačev, pri dekletih pa še 2 tekačici več. Loti Rotar gneča ni najbolj ustrezala, po slabšem startu je ves čas prehitevala in se na koncu prebila na 13.mesto. V še bolj množičnem teku na 300m je Kaja Smerkolj z osebnim rekordom 45.45 in 24.mestom prav tako ujela mesto v prvi polovici 51-ih tekmovalk.

Gorski tekači so se za državne naslove merili v Češnjicah v Tuhinjski dolini. Šmarnogorski navezi je naslov prvakinje do 14 let pritekla Loti Rotar, Tine Hren je bil drugi med mladinci, Sara Jaklič pa tretja med članicami, tik za njo pa klubski kolegici Tina Kozjek in Maja Peperko, kmalu za nosilkami kolajn pa tudi Sara Bilban med dekleti do 12 let.

Domen Davidović na finalu atletskega pokala Slovenije v Novi Gorici zaradi izjemno počasnega taktičnega teka ni uspel priti do željenega osebnega rekorda, Matic Plaznik, Luka Trontelj, Tine Hren in še nekateri člani naveze so se uspešno preskusili na noro strmem vzponu po planiški velikanki (Red Bull 400), Marija Trontelj pa je s 3.mestom med vsemi tekmovalkami na maratonu Celje-Logarska dolina še enkrat potrdila svojo odlično pripravljenost.