fbpx

38.Tek na Šmarno goro

Za nami je še 38.izvedba Teka na Šmarno goro, tudi tokrat v znamenju močne mednarodne konkurence. Okrog 200 tekačev in številni navijači smo poskrbeli za pravi gorsko-tekaški praznik, ob zgledni organizaciji šmarnogorske ekipe na čelu s Tomom Šarfom. Na najelitnejši 10km razdalji smo bili priča tudi izboljšanju absolutnega ženskega rekorda Avstrijke Andree Mayr, že dolga leta ene najboljših gorskih tekačic na svetu.

Pregled klubskih dosežkov začenjamo pri najmlajših, ki tekmujejo od sedla do vrha. Loti Rotar se je veselila svojih prvih stopničk, saj je v konkurenci 18 deklet do 12 let v cilj pritekla kot tretja, le dve mesti za njo pa je svoj talent pokazala tudi Sara Bilban. Vse čestitke za prikazano pripravljenost in borbenost pa tudi Elizi, Mirjam, Leni in Juretu!

Z enako progo so se spopadli tudi pionirji in pionirke do 14 let, kjer se je z drugim mestom ponovno izkazala Loti Rotar. S to uvrstitvijo si je Loti zagotovila tudi skupno zmago v Pokalu Slovenije… imeniten družinski uspeh smo proslavili tako, kot se spodobi (penina!).

Tine Hren je moral med mladinci priznati premoč le odličnemu vrstniku iz Italije. Mladinci in mladinke tekmujejo na zelo zahtevni članski progi, kjer je za absolutno najhitrejšim Norvežanom na skupno 24.mestu kot četrti Slovenec pritekel Bashir Rezai, ki je s svojim osebnim rekordom na tej progi dobil klubski dvoboj z Maticem Plaznikom – tokrat šestim najhitrejšim Slovencem. Najuspešnejša članica Šmarnogorske naveze je bila po pričakovanju Tina Kozjek, ki se je spustila pod magično mejo ene ure.

Na najvišji stopnički med dekleti do 50 let pa je ponovno stala Marija Trontelj, ki je v svoji konkurenci brez poraza suvereno osvojila tudi Pokal Slovenije.