fbpx

Socka – DP v štafetnem gorskem teku

5 štafet Šmarnogorske naveze je danes iz Socke odneslo kolajne. Trojka Loti Rotar, Sara Bilban in Klara Zupanc Korošec je izgubila tesen boj za zmago med pionirkami, a pokazala izjemno borbenost in odlično pripravljenost, saj ostala konkurenca ni bila blizu… zmaga je odšla v AK Sevnica.

Tina Kozjek, Lucija Šušteršič in Ana Vrečar so postale državne prvakinje med članicami, potem ko so bile v napetem boju za zmago hitrejše od štafete KGT Papež. Članska ekipa iz tega kluba (Bečan, Cvet, Bregar) je bila za konkurenco premočna, srebro pa so Navezi pritekli Matic Plaznik, Denis Ulbl in Bashir Rezai, prav tako po tesnem obračunu za 2.mesto. KGT Papež je slavil tudi med mladinci, Šmarnogorski navezi (Tine Hren, Simon Jakofčič Smrekar in Luka Trontelj) je tudi tu zmanjkalo do zmage le nekaj metrov.

Za konec zanimivih obračunov so se udarile še mešane štafete v enotni (članski) konkurenci. Za večino tekačic in tekačev je to pomenilo že drugi tek “na polno” na razgibanem, 2,5km dolgem krogu. Zmaga je spet odšla v KGT Papež, v internem obračunu Naveze za skupno tretje mesto je štafeta Tine, Tina in Matic prehitela Bashirja, Ano in Luka. Brez odličja je domov odšla le trojka Matjaž, Boštjan in Brane, ki se kljub temu vrača domov z lepimi vtisi s prireditve, ki bi si zaslužila številčnejšo udeležbo.