fbpx

Državno prvenstvo v gorskem teku

V Češnjicah v Tuhinjski dolini se je pričel Pokal Slovenije v gorskih tekih, današnje tekmovanje pa je bilo hkrati državno prvenstvo v disciplini gor/dol. Lepšega uvoda v tekmovanje si v našem klubu ne bi mogli zamisliti – Nina Rotar ter Eliza in Mirjam Gorenčič so poskrbele za trojno zmago Šmarnogorske naveze med dekleti do 12 let – izjemna predstava!

Naslov državne prvakinje je sebi in Navezi pritekla tudi Loti Rotar med dekleti do 16 let, in Marija Trontelj med dekleti nad 40 let, v isti starostni skupini je med fanti prvo kolajno z DP – bronasto – osvojill Matjaž Krnc.

Mladinke, mladinci, članice in člani so se dodatno potegovali tudi za po 4 mesta v reprezentanci Slovenije, ki bo 1.julija nastopila na Evropskem prvenstvu v Makedoniji. Med mladinci sta si izmed Šmarnogorcev nastop pritekla Tine Hren s tretjim in Luka Trontelj s četrtim mestom, vendar bo Luka nastop izpustil zaradi težav pri spustu, ki so posledica poškodbe. V Skopje pa bosta med članicami Slovenijo zastopali Tina Kozjek in Ana Vrečar, ki sta danes v cilj pritekli kot druga in tretja. Matic Plaznik in Bashir Rezai sta se v elitni moški kategoriji uvrstila na 5.in 6.mesto.