fbpx

39.Tek na Šmarno goro je za nami

Gorsko-tekaška tekma sezone na naših tleh je za nami. Malo je tekaških prireditev s tako dolgo tradicijo in s tako močno mednarodno zasedbo. Zmagi sta odšli na Norveško pri moških in v Kenijo pri ženskah, najvidnejšo vlogo so domači tekmovalci igrali predvsem v mlajših starostnih kategorijah. Rezultati so že objavljeni na Timingovi spletni strani tukaj

Šmarnogorska naveza je odlično otvorila tekmovanje, z dvojno zmago Nine Rotar in Sare Bilban med dekleti do 12 let ter s tretjim mestom Žerjav Domna med fanti do 14 let. Nove stopničke si je z drugim mestom pri puncah, mlajših od 16 let, pritekla Loti Rotar. Vsekakor velja za pogumne in borbene nastope pohvaliti vse mlade atlete!

Kot rečeno, je bila konkurenca na 10km dolgi šmarnogorski progi, na kateri so tekmovali vsi tekmovalci in tekmovalke od mladinskih kategorij navzgor, tako močna, da domači tekmovalci niso bili čisto v ospredju. Izmed Slovencev sta se najvišje uvrstila Timotej Bečan in Barbara Trunkelj na sedmo, oziroma peto mesto v absolutni razvrstitvi. Izmed tekmovalcev domačega kluba pa so bili najbližji zmagovalcem Matic Plaznik s 24.mestom med moškimi in Tina Kozjek z 8.mestom pri ženskah.