fbpx

24. REKORD ŠMARNE GORE

Za nami je že 24.Rekord Šmarne gore, ki je bil skozi oči organizatorja TK Šmarnogorska naveza v mnogih pogledih Rekord presežkov.

V veliko zadovoljstvo nam je, da so se Šmarni gori v torek popoldan izognile nevihte, ne pa tudi številni tekači!!! Vseh tekmovalcev na štartu je bilo tokrat rekordnih 165, med njimi pa vsega spoštovanja vredna imena slovenskega gorskega teka.

Čeprav so vselej največ pozornosti deležni tisti, ki z vzponom opravijo najhitreje, smo veseli prav vsakega tekača, saj je beseda »Rekord« mišljena predvsem kot osebni izziv, kako čim hitreje priti od vznožja do vrha. S to mislijo so se v strmino najprej pognali najmlajši in vsi po vrsti prišli v cilj zavidljivo hitro. Najhitrejši med njimi (Šmarnogorec Jure Češnovar) v zgolj dobrih 17 minutah, najmanj hitri pa še preden so se z zamikom 30min vzpona lotile dame.

Zmagovalka med njimi Lucija Krkoč je zabeležila tretji najhitrejši vzpon vseh časov (14min 23s), med puncami iz domače Šmarnogorske naveze pa je bila tokrat najhitrejša Loti Rotar (15min 39s) – velik up našega kluba in slovenskega gorskega teka.

Zadnjo besedo so imeli moški. Med točno 100 tekmovalci sta tako kot lani izjemno pripravljenost in tekmovalnost uprizorila LukaKovačič in Timotej Bečan, V boju za zmago je bil ponovno močnejši Timotej, ki je tudi dosegel tretji najboljši rezultat vseh časov (11min 13s) in hkrati popravil lasten »slovenski rekord«. Najhitrejši med domačini in sedmi med vsemi tekači je v cilj prišel Matic Plaznik (13min 32s).

O ostalih odličnih nastopih in uvrstitvah tekačic in tekačev Šmarnogorske naveze naj tokrat pričajo sami rezultati tekmovanja link, z organizacijskega vidika pa naj izrazimo veliko zahvalo številnim prostovoljcem in našim sponzorjem, brez katerih takšnega dogodka ne bi bilo možno izpeljati! Vse tekače pa že zdaj lepo vabimo junija 2020 na jubilejni 25.Rekord Šmarne gore!