fbpx

Atletske tekme

Tudi stadionska atletska tekmovanja jesenske sezone so našemu klubu prinesle nove uspehe. Že prejšnji vikend si je Simon Jakofčič Smrekar na Atletskem pokalu Slovenije za mladince v Slovenj Gradcu pritekel 3.mesto in bronasto kolajno v teku na 800m, za kar je ponovno tekel pod mejo dveh minut. V teku na 400m je Simon zasedel osmo mesto, osmi je bil tudi Nejc Grmovšek v teku na 200m, po tem ko je v šprintu na 100m dosegel deseti čas.

Najvišjo uvrstitev na državnem atletskem prvenstvu za pionirje do 16 let na Ravnah je dosegla Loti Rotar z drugim mestom in srebrno kolajno v teku na 2000m. Dan prej je bila Loti za las ob kolajno s 4.mestom teka na 1000m. Matej Erjavec je v svojem sploh prvem uradnem nastopu dosegel odlično osmo mesto v teku na 300m s časom pod 40s, na enaki razdalji je solidno nastopila tudi Lea Davidović s 26.mestom (med 67 tekmovalkami). Lea je bila ena najmlajših na štartni listi, saj je tekmovanje v višji starostni skupini izkoristila kot pripravo na “svoje” prvenstvo konec meseca.

Podobno so člansko ekipno prvenstvo Slovenije v Velenju za svoj nastop izkoristili Lucija Šušteršič (400m), Simon Jakofčič Smrekar (400m, 800m), Nejc Grmovšek (100m, 200m) in Marko Čmrlec (400m). Nastopili so solidno, vendar nihče od njih trenutno še ni v polni formi za morebitno izboljšanje osebnega rekorda.