fbpx

40. Tek na Šmarno goro

Jubilejnega teka na Šmarno goro, ki je tudi tokrat gostil finale svetovnega pokala v gorskih tekih, smo se tudi letos udeležili v velikem številu.

Med mlajšimi dečki sta nastopila Maksimiljan Mučić ter Nejc Mekinc (9. in 10. mesto), med mlajšimi deklicami pa Mirjam Gorenčič, Lena Novak ter Rozalina Gorenčič (5., 7., ter 8. mesto).

Med dečki sta nastopila Domen Žerjav ter Jure Češnovar (7. in 8. mesto), med deklicami pa Sara Bilban, ki je osvojila odlično drugo mesto, ter Nina Rotar in Sara Mavrič (5. in 6. mesto).

Med Starejšimi dečki je drugo mesto osvojil Gašper Klanjšček, prav tako je drugo mesto med starejšimi deklicami osvojila Loti Rotar. V isti kategoriji je bila Klara Zupanc Korošec četrta.

Od Šmarnogorcev se je na najdaljši razdalji najbolje odrezal Matic Plaznik, ki je med člani osvojil 17. mesto. V isti kategoriji so nastopili še Denis Štenkler (26. mesto), Luka Trontelj (33. mesto), Vid Smrke (34. mesto), Tine Hren (38. mesto). Med članicami je odličen tek uspel Varineji Drašler, ki je osvojila 10. mesto v kategoriji članic. Med članicami sta tekmovali še Tina Kozjek (13. mesto) ter Dominika Zupančič Valant (15. mesto).

Med mlajšimi veterani je odlično tretje mesto osvojil Gašper Rak. Za Šmarnogorsko navezo so tekli še Matjaž Krnc (11. mesto), Sebastjan Kosec (12. mesto) ter Boris Drašler (19. mesto). Izvrsto drugo mesto je med mlajšimi veterankami osvojila Vesna Pavlovič.

Med veterankami je odlično drugo mesto osvojila Marija Trontelj.