fbpx

ŠMARNOGORSKA NAVEZA EKIPNI PRVAK

25.Tek k Sv.Primožu pri Kamniku je veljal kot Ekipno prvenstvo Slovenije v gorskem teku. Člani/ce, mladinci/ke in st.pionirji/ke U16 so tekmovali na »klasičnem« 3,5km dolgem vzponu s 444m višinske razlike med startom in ciljem, pionirji/ke U14 in U12 pa so morali premagati zadnjih 1,2km s 175m višinske razlike. Morda je zahtevnost prog odvrnila nekaj mlajših tekmovalk in tekmovalcev iz drugih klubov, nismo pa se je ustrašili tekači Šmarnogorske naveze.
Dosegli smo dve posamični zmagi (Loti Rotar med mladinkami, Sara Bilban med pionirkami U16), dve drugi mesti (Klara Zupanc Korošec med mladinkami, Domen Žerjav med pionirji U16) in tri tretja mesta (Andraž Cedilnik med mladinci, Sara Mavrič med pionirkami U16, Hana Koprivec med pionirkami U12).
V ekipni konkurenci je bilo kolajn še več. Zmage so dosegle kar tri naše ekipe… v konkurenci mladink sta zmagali Loti Rotar in Klara Zupanc Korošec, med pionirkami do 16 let Sara Bilban in Sara Mavrič, med pionirji do 16 let pa Domen Žerjav in Grega Rotar.
Pod-prvakinji sta pri članicah postali Tina Kozjek in Ana Vrećar, drugo mesto sta osvojili tudi Neža Babšek in Lučka Hladnik med dekleti do 14 let, kakor tudi Marcel Mavrič in Filip Bilban med fanti do 12 let.
Tretja je bila ekipa mladincev v postavi Andraž Cedilnik in Jon Velkavrh.
K naslovu VSEEKIPNEGA ZMAGOVALCA pa je prispevalo vseh 27 tekačic in tekačev Šmarnogorske naveze. Čestitke!!!