fbpx

PREGLED »POLETNIH« TEKMOVANJ

V hitrem pregledu povzemamo nekaj klubskih dosežkov, ki so jih v senci Olimpijade in poletnih počitnic prigarali nekateri naši tekači…
Gašper Rak in Matic Plaznik, trenutno najmočnejša klubska gorska tekača, sta sredi julija tekmovala na tekmi svetovnega pokala pod Grossglocknerjem, kjer sta v močni konkurenci zasedla 42. in 44.mesto. Na tradicionalni gorsko-tekaški štafetni tekmi v Collini v Italiji je Tina Kozjek z ekipo Slovenije zasedla 3.mesto. Marija Trontelj je še enkrat več uspešno opravila s 100-milj dolgo gorsko preskušnjo, tokrat v Val d’Aran (Španija), Barbara Jolić pa je kot druga najhitrejša predstavnica nežnejšega spola premagala 100km dolg trail v Črni na Koroškem. Na Hg trail v Idriji so na stopničkah v svojih starostnih kategorijah stali Miha Schaffer (27km), Ana Vrečar in Branko Vrečar (14km).
Na zadnji domači stadionski tekmi pred poletnim premorom je Lucija Šušteršič na mitingu v Novem mestu tekla na 400m 58.84, kar je dobre pol sekunde počasneje od njenega klubskega rekorda. Loti Rotar je z kot članica mlajše-mladinsko reprezentance Slovenije tekmovala na prvenstvu Balkana v Kraljevu (Srbija) in v teku na 3000m dosegla 5.mesto.