fbpx

40

ŽE 40 LET!

TEK NA ŠMARNO GORO

41. Tek na Šmarno goro bo 10. oktobra 2020!

Tek na Šmarno goro ima novo spletno stran

The Šmarna gora race have new website

FINALE WMRA GRAND PRIXA

Tek na Šmarno goro je bila prva atletska prireditev v Sloveniji, ki ji je leta 2004 uspelo pridobiti to prestižno dovoljenje. Od takrat je Tek na Šmarno goro uvrščen v WMRA Grand Prix in predstavlja enega vrhuncev sezone gorskega teka v svetovnem merilu.

ZAČETKI

Vse skupaj se je začelo leta 1979. Šmarnogorske stezice so nam že dalj časa služile kot poligon za dnevno nabiranje kondicije, obenem pa so bila to leta rojevanja množičnih športno-rekreativnih prireditev. V takih okoliščinah pot do dirke na Goro ni bila dolga. Ideja je dozorela jeseni 79.

OKOLI GORE

Po običajni poti ne bomo šli, je bilo hitro sklenjeno, ponujala pa se je malo obiskana krožna pot okoli Gore. Z organizacijo si nismo delali težav – da je bil le topel čaj na vrhu, pa kak spominek za vsakega in medalje za najhitrejše. Prvih ducat let je bil Tek prijetna lokalna prireditev. 

POKAL AZS

Skupaj z razvojem gorskega teka v Sloveniji se je širil tudi pomen Teka na Šmarno Goro, ki je bil jeseni 92. uvrščen med teke znotraj Pokala Slovenije v gorskih tekih.

40 LET TEKA

12.oktobra 2019 je Tek na Šmarno goro praznoval okroglih 40 let!

Čeprav je veliko članov Šmarnogorske naveze aktivno vpletenih v vsakoletno delo, povezano z dogodkom, sta prava jubilanta dve osebi, ki od samega zečetka (l.1979!!!)  predstavljata dušo in telo te prireditve – na prvem mestu Tomo Šarf – idejni oče, vodja prireditve, koordinator, glavni operativec, “deklica za vse” in še malo več kot to ter Miha Ledinek – glavni odgovorni pomočnik, koordinator in izvrševalec posebnih in ne-posebnih nalog, gostitelj, donator itd.. Obema globok priklon in iskrene čestitke!