fbpx

SPOMLADANSKA SEZONA

Atletska in tekaška sezona sta že v polnem teku. Prva pomladanska tekmovanja so dober pokazatelj pripravljenosti. V nadaljevanju je kratek pregled odmevnejših tekmovanj, na katerih so svojo pripravljenost preverjali atleti Šmarnogorske naveze…

Prvo atletsko državno prvenstvo – DP v krosu – se je zgodilo v Šentjurju. Med našimi krosisti sta na drugo stopničko stopili Maja Plaznik med ml.mladinkami in Sara Jaklič med ml.članicami. Žiga Trontelj in Bashir Rezai sta v finišu ostala brez kolajne med mladinci, dobila pa sta plaketo za ekipno zmago. V splošnem je 11-članska zasedba Naveze dobro opravila s prvo spomladankso prvenstveno preizkušnjo.

Začetek sezone v gorskih tekih je tradicionalni Tek k Svetem Primožu. Sara je bila prepričljiva absolutna zmagovalka med ženskami, Bashir in Žiga sta tokrat stala na zmagovalnih stopničkah med mladinci – Bashir je bil sedmi v absolutni konkurenci, Tine Hren in Luka Trontelj pa sta bila 1. in 3. med pionirji.

Na DP v štafetnem gorskem teku v Socki so nastopile tri ekipe Naveze. Pionirjem (Tine, Luka, Marko) je v finišu zmanjkalo sape za zmago, podobno članicam (Sara, Tina in Katja), medtem ko je moška članska zasedba (Boštjan, Matic, Žiga) končala na 5.mestu.

DP v dolgih tekih v Kranju je močno obogatilo klubsko statistiko odličij z državnih prvenstev. Poleg dveh srebrnih kolajn (Tine med pionirji na 5000m, Ana Vrečar med mladinkami na 10000m) in treh bronov (Lucija med pionirkami na 3000m, Sara med ml.članicami ter Bashir med mladinci na 10000m) velja omeniti še odlične dosežene čase… Luka je kljub zelo hitrih 18:38.16 na 5000m končal »le« na 6.mestu, Boštjan Jenčič je bil med člani 11.

Na uvodnem atletskem mitingu sezone na Bledu je s svojim krstnim nastopom opravilo nekaj naših najmlajših članov.Na istem mitingu je izjemno tek na 800m odtekla Maja Plaznik, saj je z rezultatom 2:14.45 močno izboljšala svoj osebni rekord in se na manj kot sekundo približala normi za nastop na mladinskih olimpijskih igrah (2:13.50). Žal je v tem trenutku še vedno v lovu za normo, saj so miting Domžale open in atletsko DP za ml.mladinke zaznamovale slabe vremenske razmere, zato se drugega letošnjega odličja z DP (srebro na 800m) Maja ni pretirano veselila. Osebni rekordi z uvodnih atletskih tekmovanj (Maja 800m, Lucija 600m, Maša 200m…) pa so vendarle dober uvod v sezono.

Za konec tega skrajšanega povzetka še čestitke Žigatu, Anji in Ani, ki so na Teku trojk pritekli zmago, oziroma 2.mesto svoji šoli, ter Boštjanu za 2.mesto na krajši progi (12km) v absolutni konkurenci, pa Ani za Riječki pol-maraton…

Pregled dogajanja bo odslej na naši prenovljeni spletni strani bolj ažuren… ob »ponovnem zagonu« še utrinek s priprav v Medulinu (slikca je s februarskih priprav) in čestitke vsem (omenjenim in neomenjenim) za dosedanje dosežke ter najboljše želje za nadaljevanje sezone!