fbpx

USPEŠEN VIKEND

Uspešen tekmovalni vikend Šmarnogorske naveze se je začel v Radencih. Boštjan Jenčič je nekoliko presenetljivo odtekel svoj dosedaj najhitrejši maraton (2:40:32).  V cilj je pritekel kot deseti, osmi med Slovenci.

Na ta maraton se Boštjan ni posebej pripravljal, prav tako pogoji niso bili ravno idealni. Boljši dosežek pričakuje jeseni na ljubljanskem Maratonu.

Da pa je bila Šmarnogorska naveza tudi v Radencih na zmagovalnem odru, je na otroškem teku poskrbela Lea Davidovič (na sliki).

Na državnem prvenstvu za mlajše mladinke na Ptuju je 400-metrski tek prinesel osebna rekorda Luciji Šušteršič in Maši Srovin – Lucija je ob tem dosegla odlično 8.mesto. Manca Brdnik je za 2 stotinki tokrat zaostala za mejo 14 sekund in še nekaj več za svojim osebnim rekordom na 100m. Drugi dan prvenstva so osebne rekorde na 200m tekli Maša, Manca in Blaž Debevc.

Za Majo Plaznik je bila preizkušnja na 800m zadnja priložnost, da doseže normo za nastop na mladinskih olimpijskih igrah. Maja je tekla odlično in postala državna prvakinja(!), žal pa se glede norme tudi tokrat ni izšlo… pogoji so bili še enkrat več zelo slabi (dež, veter, čakanje na štart).