fbpx

USPEŠEN TEKMOVALNI VIKEND

Za nami je pester in uspešen tekmovalni vikend. Na sobotnem DP v dolgih tekih je Sara Jaklič postala absolutna državna prvakinja v teku na 10000m. Ne prav številčna zasedba je med drugim posledica dejstva, da gre za izjemno težko atletsko disciplino… 25 krogov po atletski stezi je veliko več kot le tek na 10km.

Sara je v nedeljo skupaj z Majo Peperko in Tino Kozjek za las izgubila še drugi naslov državne prvakinje. Na DP v štafetnem gorskem teku so dekleta Šmarnogorske naveze v zaključku zadnje predaje izgubile dvoboj s štafeto ŠD Nanos. Drugo mesto je osvojila tudi klubska mladinska štafeta v zasedbi Tine Hren, Domen Davidovič in Luka Trontelj.

Na uvodnem atletskem mitingu sezone v Domžalah pa je nastopilo sedem atletov iz našega kluba. Po uvrstitvah sta bila najuspešnejša Simon Jakofčič-Smrekar z zmago na 600m med fanti do 14 let (1:43.21) in Anja Plaznik z 2.mestom med mladinkami na 400m s časom pod eno minuto (59.07). Odlično je nastopila tudi Karina Močnik (v ospredju na fotki), saj je odtekla svoj dosedaj najhitrejši tek na 300m (44.74).