fbpx

TEKMOVALNA SEZONA NA VRHUNCU

Poletni del tekmovalne sezone je skoraj na vrhuncu…

 V drugi polovici meseca maja so gorski tekači odtekli zanimivo preizkušnjo »kilometer vertical« na Čaven. Selektivno progo s preko 1000 višinskimi metri na dobrih 4km je od Šmarnogorcev najhitreje premagal  Žiga Trontelj, ki je bil tretji med mladinci, Maja Peperko pa je v absolutni ženski konkurenci osvojila osmo mesto.

Na kvalifikacijah za Atletski pokal Slovenije so si nastop v finalu (ki bo ta vikend v Celju) zagotovile Maja Plaznik (1500m), Anja Plaznik (400m in 800m), ter Lucija Šušteršič (800m), skupaj z njimi pa je finale klubski štafeti 4x400m pritekla še Maša Srovin.

Na osnovnošolskem atletskem finalu v Kopru so nastopili trije perspektivni člani Naveze: Kaja Smerkolj in Karina Močnik v teku na 300m ter Simon Jakofčič Smrekar, ki je v teku na 600m osvojil tretje mesto z odličnim rezultatom 1:37.65.

Tradicionalni atletski miting za mlade »Vučko« v Kranju so nekateri naši mladi atleti izkoristili za svoje krstne atletske nastope, izmed bolj izkušenih mladih atletov pa je zelo dober nastop uspel Tanji Šmid med mlajšimi mladinkami z osebnim rekordom 13.17 na 100m, dobro pripravljenost pa je pokazal tudi Marko Čmrlec, ki je po štartu fantov U16 na 600m padel, v nadaljevanju močno zmanjšal zaostanek za vodilnimi, za vrhunski rezultat pa mu je v finišu zmanjkalo moči.

Na bližnjem tradicionalnem gozdnem teku po Rašici je barve našega kluba najuspešneje zastopala Sara Kosec (na sliki), ki je med deklicami osvojila kolajno za 3.mesto.

Vrhunec prvega dela gorsko-tekaške sezone pa se je včeraj odvijal na Ratitovcu. Za državne naslove ter reprezentančne nastope na prihajajočem EP so se merili mladinci in člani. Žiga Trontelj (na sliki) je suvereno zmagal med mladinci in na tradicionalni progi dosegel odličen čas. Zelo solidno je tekmoval tudi njegov mlajši brat Luka, ki je mladinec šele prvo leto in ima za bratove dosežke še dovolj časa. Lucija Šušteršič je bila tretja med mladinkami, s čimer si je v svoji »rezervni« disciplini pritekla mesto v državni reprezentanci (čaka še na potrditev odbora za gorski tek). Morebitno povabilo v reprezentanco čaka Sara Jaklič, peta med članicami; takoj za njo pa se je uvrstila Maja Peperko. Bashir Rezai je bil v absolutni moški konkurenci kot najboljši predstavnik Naveze enajsti izmed Slovencev – tek je uvrščen v mednarodni koledar, zato je nastopila tudi močna mednarodna zasedba. Otroci so se merili na krajših progah v Železnikih, ponovno pa se je izkazala Loti Rotar s tretjim mestom med dekleti do 12 let.