fbpx

EKIPNO ATLETSKO PRVENSTVO ZA PIONIRJE U12 IN U14

Tekmovanje v Žalcu je bil v vseh pogledih lep in zanimiv dogodek – pravi festival atletike. 11-članska zasedba mladih atletinj in atletov našega kluba se v ekipnem merilu ni mogla kosati z mnogo številčnejšimi zasedbami večjih atletskih klubov, kljub temu pa je bila zelo konkurenčna v borbenosti, srčnosti in tudi v rezultatskih dosežkih. Za nekatere je bil to sploh prvi uradni nastop na atletskem tekmovanju.
V najmlajši starostni skupini (U12) so tekmovali dekleta in fantje l.2010 in 2011. Nejc Mekinc edini izmed naše najmlajše zasedbe ni tekmoval prvič – tokrat je odlično šprintal na 60m. Hana Koprivec je uspešno prestala ognjeni krst v teku na 600m, odlično pa je uspel vsaj po en skok vsem trem našim »daljinašem«: Marko Hladnik, Anže Henigman in Marcel Mavrič so doskočili le malo pod 4m.
Med pionirji in pionirkami l.2008 in 20009 (U14) je Luka Zarnik vortex vrgel 46,82m daleč. Z najdaljšo tekaško disciplino 1000m se je spopadla Neža Babšek in z borbenim tekom razdaljo pretekla hitreje od 4 minut. Neža je prvi dan tekmovanja nastopila še v teku na 200m in v klubski štafeti 4x100m, v kateri je tekla skupaj z Marušo Malovrh, Lučko Hladnik in Sade Levpušček Kamara. Maruša (odličnih 28.65) in Lučka sta bili najhitrejši predstavnici kluba v teku na 200m, Sade pa je v daljino skočila 4,26m. Vsa tri dekleta so drugi tekmovalni dan nastopila še v teku na 60m ter v štafeti 4x200m. Četrta tekmovalka v štafeti je bila Viktorija Juteršek – prav tako je tekmovala tudi na200m in na 60-metrski razdalji, ki sta jo Maruša in Sade uspeli preteči pod 9s, kar je odlično za to starostno skupino.
Naši mladi atleti so zbrano in odločno opravili vsak svoj tekmovalni nastop, hkrati pa s številnimi vrstniki, starši, prijatelji, trenerji iz celotne Slovenije ustvarili športni dogodek, iz katerega smo vsi odšli veseli, zadovoljni, z zelo lepimi vtisi… Čestitke!!!