fbpx

BARBARA IN DENIS V PODBRDU

Naša člana Barbara Jolić in Denis Štenkler sta se udeležila tradicionalnega tekaškega praznika v Podbrdu. PTRF (Podbrdo trail running festival), včasih bolj znan kot GM4O (gorski maraton štirih občin), je letos tekače gostil na treh različnih trasah… Barbara se je lotila kar najdaljše 103km dolge trase s preko 6000 višinskimi metri vzponov in spustov. Kot najhitrejša predstavnica nežnejšega spola jo je uspešno premagala v 18 urah in 54 minutah. Čas bi bil še bistveno krajši, če ne bi kilometer pred ciljem grdo padla in je zaradi odprte rane počakala na zdravniško oskrbo ter zaradi bolečin zadnji del zares počasi odšepala v cilj
Na najkrajši 27-kilometerski progi iz Podbrda preko Črne Prsti v Hudajužno je potekalo uradno državno prvenstvo v kratkem trailu. Denis je dosegel 11.čas – za progo je potreboval nekaj več kot 2h54min. Zanimiv in nenavaden za tako dolgo in težko preizkušnjo pa je bil razplet za naslov državnega prvaka, saj je Žan Žepič v ciljnem finišu dobesedno za nekaj centimetrov prehitel Bregar Gašperja.
Poleg »posebnih« covid razmer (ukrepov), ki močno otežujejo izvedbo tekmovanj, je številne odstope terjala vročina, zato še posebej globok poklon Barbari in Denisu!!!